Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Princip for samarbejde mellem skole og hjem

 

Skolebestyrelsen, Tornhøjskolen, Tornhøjvej 1, 9220 Aalborg Øst

Princip for samarbejde mellem skole og hjem.

Skolebestyrelsen vægter et åbent og tillidsfuldt samarbejde mellem skole og hjem for at sikre barnet og klassens trivsel og læring. Forældrenes engagement er væsentligt for elevernes trivsel og sociale samspil.

Følgende ting vægtes:

  • Forældre informeres om undervisningens indhold i de relevante fag

  • Forældrene informeres og inddrages i klassens sociale liv for at sikre et godt kammeratskab samt medvirke til at komme uro og dårlige vaner til livs.

  • Samarbejde mellem skole og hjem muliggør hjemme- og træningsopgaver

  • Samarbejde omkring mærkedage og traditioner

 

Kommunikation:

  • Forældrebreve, indbydelse til forældremøder, skole-hjemsamtaler og anden information lægges på forældreintra

  • I særlige tilfælde benyttes telefon/SMS gensidigt.

  • Elevplanerne og årsplaner udarbejdes løbende i Min Uddannelse og opdateres.

  • Informationer om skolens virksomhed kan findes på Tornhøjskolens hjemmeside.

 

Forældremøder

Forældremøder er stedet, der giver det pædagogiske personale og forældre gensidigt mulighed for at skabe åbenhed og tillid til hinanden, at udveksle synspunkter og at afstemme holdninger. Det bør derfor sikres, at forældremøderne bliver et forum for dialog, hvor forældre og medarbejdere kan diskutere aktuelle eller principielle spørgsmål, der knytter sig til klassens trivsel og læring.

Der afholdes mindst ét årligt forældremøde. Forældremødet kan planlægges i samarbejde med aktivitetsudvalget, hvis et sådan udvalg er knyttet til klassen. Indbydelsen til forældremødet viser forældremødets program. Forældremødet kan for eksempel indeholde oplæg om undervisningens indhold og organisering, arbejdsmetoder, klassens sociale trivsel og samspil. Forældre og medarbejdere indgår i en konstruktiv og åben dialog om emner, der berører klassen. Aftaler, der træffes på forældremødet, lægges på Forældreintra.

Revideret maj 2018